Rapport från Sportfiskemässan/Elmia

Jag och en kompis åkte ner till Jönköping och besökte sportfiskemässan nere i Jönköping.
Mitt intresse är främst flugfiske och även lite mete. Det är om detta jag kommer blogga om. Jag kommer även stå för det mesta av fotandet, även om Elina ibland får agera fotograf under våra fisketurer.

Efter en heldag i Jönköping och Elmia-mässan så finns det inte så mycket att rapportera om när det kommer till flugfiske. Mina förhoppningar på mässan var att se lite nya metoder och även se lite nya flugor.

En av de som demonstrerade sina produkter var Vision som demonstrerade gäddflugor som var bundna med racoon (mårdhund) och zonker och dessa var bundna på tub. När de är bundna på tub är det lättare att placera kroken lite mer fritt för balans. Zonker-flugor är ganska tunga att kasta med på grund av att materialet suger åt sig vatten, men de har en väldigt bra gång i vattnet.
Jag har själv fiskat med zonkerflugor och tyckt att dessa fungerar helt okej. Zonkerflugor är mer diskreta och fiskas bäst när gäddan inte riktigt reagerar på de mer färgstarka flugorna. Zonkerflugor kan även fiskas som jerkbait.

De visade också flashabouflugor, dessa var bundna med tvinnad flash som ger flugan lite mer volym.

De som fångade mitt intresse var J:son Sweden som säljer naturtrogna flugor. Flugorna såg väldigt verkliga ut, både vingmaterialet och ben var riktigt snyggt gjorda. Att använda foam som bindningsmaterial gör att flugan praktiskt taget blir osänkbar. Jag såg en harkrank där som jag definitivt kommer att skaffa in. Harkranken är en av mina favoritflugor på öring. Den fungerar bra när öringen är trögfiskad. Det är bara att lägga ut den på vattnet och vänta.

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: