Första fisken på över 10 år

I fredags fick Alex upp en gädda, medan jag stannade hemma och jobbade lite med mitt egna projekt. När han sen kom upp med fisken, blev jag också lite sugen på att ta en sväng ut och idag var det dags igen.

Jag och Alex tog oss ner igen för att prova lite fiske, och den här gången låg det ingen is kvar alls på sjön. Jag fick prova samma drag som sist, dvs ett blackbee-spinnare men efter ett tag satte vi på den vertikaljigg som han fick fisk på i fredags. Plötsligt högg det till, men som den nybörjaren jag är förstod jag inte att det faktiskt var en fisk jag hade på draget, jag trodde det var bottennapp igen. Gäddan var så lugn och det var inte förrän Alex såg rycken på spöt som han sa att det var ett riktigt napp.

Med hjälp av Alex fick jag upp en fin gädda på 69 cm och strax över 2 kilo på bryggan. Lyckan var total! Årets första gädda och även den första fisken på över 10 år.
Nedan kan ni se en glad nybörjare med årets första fångst!

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: