Gädd-premiär

Efter att ha varit i Elmia på sportfiskemässan och införskaffat en vertikaljigg-utrustning som ett komplement till flugfisket har jag varit ute i helgen och provat mig fram och detta har resulterat i två gäddor. Den ena har jag fångat och den andra tog min flickvän två dagar senare på samma jigg.

Det är första gången jag  provar vertikaljigging och det efter att jag har läst om hur effektiv den är för gösfiske. Jag har lyckat fånga harr, öring, abborre, gädda, torsk och sej på fluga men ingen gös. Vertikalfisket kommer jag att tillämpa bland annat när jag inte kan flugfiska t ex när det blåser för mycket eller när jag måste fiska väldigt djupt.

Fredagens gädda mätte 62 cm och vägde strax under 2 kilo (har ingen kalibrerad våg). Dagens gädda som flickvännen fick upp var 69 cm och vägde strax över 2 kilo.

Jag har fiskat från stranden och från bryggor eftersom jag saknar båt, men det verkar fungera ganska bra ändå, dock ingen gös ännu. Ska ut nu i veckan och försöka matcha helgens fångster med fluga. Vi får se hur det går!

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: