Äntligen ett rosa spö

Idag mötte jag upp Alex direkt efter jobbet. Vi skulle införskaffa mig en egen utrustning till morgondagen när vi ska till Trekantens dag och fiska lite. Sportfiskarna har planterat ut 173 kilo regnbåge och jag, Alex och Jimmy ska självklart dit för att prova fiskelyckan.

Eftersom jag älskar rosa (vilket kanske setts lite tidigare i mina inlägg) var det en självklarhet att jag skulle ha ett rosa spö. Valet föll till slut på ett Okuma haspel-spö med en rosa rulle. Den är verkligen jättefin, men inte helrosa som jag helst hade velat ha. Men idag fick kvalitét gå före skönhet!!
Tyvärr kunde jag inte få en rosa lina till då de rosa linorna var alldeles för tunna och inte passade mitt spö. Det blev istället ett 0.20 mm flätlina (Berkleys Fireline) i färgen vit.
Hem gick jag från butiken med en jättefin present från Alex.

Direkt när vi kom hem till Alex gick vi ner till Edsviken för att provkasta mitt spö och Alex passade såklart på att fota lite medan jag kastade. Vi fick ingen fisk ikväll, men vi såg en hel del aborrar som nyfiket följde efter dragen men som tyvärr inte nappade.

Här kan ni se lite bilder på mitt nya fina spö. Imorn tar jag hem tävlingen i Trekanten 😉

5 Comments

 • […] rosa fiskespö blev dock något av Alexanders och Elinas huvudvärk men de hittade ett till slut: http://sportfiskedagboken.se/2011/06/01/antligen-ett-rosa-spo/. Men vad är grejen egentligen? Varför finns inte fiskespön i flera färger? Är det den […]

 • […] som följt vår blogg vet ju att jag älskar rosa och bara vill ha rosa fisketillbehör, som mitt rosa spö som jag verkligen älskar.. Jag har ju efterfrågat fiskeprodukter i tjejiga färger men det […]

 • Andreas skriver:

  Håller själv på att leta fiskespö till min 6-åriga dotter. Min svåger som är sportfiskare sa ”aldrig i livet att jag köper ett rosa fiskespö” så det har nog mer med stereotypen än med vetenskap att göra. HaHa
  Under ditt letande hittade du fler rosa fiskespön som du skulle kunna rekommendera till min 6-åriga dotter?

  • Elina skriver:

   Hej Andreas.
   Kul att du vill köpa ett rosa spö till din dotter :) (Klart hon ska ha ett rosa spö) :)
   Sportfiskare idag är tyvärr lite för mycket för de traditionella färgerna vilket jag tycker är tråkigt. Vi tjejer vill ju också ha snygg utrustning.

   Jag kan rekommendera 2 butiker i Stockholm där jag fann bra rosa spön.
   Be Outdoor på Vallhallavägen eller i Botkyrka/Alby.
   Söders Sportfiske på Hornsgatan 123.

   Där hade de faktiskt lite saker för tjejer och även rosa fiskespön.
   Lycka till i ditt letande och meddela gärna hur det gick med inköpet :)

   Hälsar Elina

 • […] år är det jag som ska ta över fisket och jag ska visa killarna att rosa fiskeutrustning verkligen funkar. När jag kom fram till kassan med en handfull jiggar i olika format och även […]

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: