Varför finns det inte fiskespön i fler tjejfärger?

Jag är ju nybörjare på fiske och när vi skulle ut och köpa mig ett bra fiskespö så ville jag ha ett fiskespö i tjejfärg.. Helst av allt rosa då som är min favoritfärg och också för att visa att jag faktiskt är tjej och fiskar.

Sagt och gjort! Vi tog oss runt i Stockholm till olika fiskebutiker för att leta efter rosa spön. Men vart vi än kom fick vi se dåliga spön och dåliga fiskerullar. Men vi ville inte ha vad som helst. I många butiker fick vi rådet att köpa blått eller rött spö för de var ju lite ”flickiga”.. Men vi efterfrågade fortfarande efter ett rosa. De skulle beställa hem rosa fiskespön så vi kunde få få titta på det, men trots upprepade besök på fiskebutiken hade de inte fått hem något.

Det slutade med att vi köpte ett spö med rosa detaljer och rosa rulle. Inte riktigt det jag var ute efter, men den här gången fick funktion gå före färgen.

Men jag undrar varför inte fiskespö och fiskeutrustning finns i fler tjejfärger? Det finns ju faktiskt en hel del kvinnliga fiskare, men vi får inte vara tjejer på våra utrustningar.. Jag tror ju med största sannolikhet att det är fler än jag som skulle vilja ha rosa utrustning. Men vart ska vi söka om vi samtidigt vill ha bra saker när vi fiskar?

Finns det fler än jag som efterfrågar kvinnligare fiskeutrustningar? Varför blir vi diskriminerade bara för att vi är kvinnor?? Vore spännande att se om fler har samma erfarenhet av fiskeutrustning som mig och var ni hittat utrustning som passar er tjejer?? :)

1 Comment

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: