Kvällens fångst

Ikväll har jag och Elina suttit med mina föräldrar nere vid Edsviken och fiskat och grillat. Jag och min pappa gick ner redan vid 2 för att se om vi kunde få något, medan min mamma och Elina kom ner senare.

Elina och mamma kom ner vid halv 6, och då hade vi redan satt igång en stor eld. Vi grillade lite mat och sedan satt vi bara och pratade en stund. Framåt 8 började tjejerna frysa så de började plocka ihop för att ta sig hem, medan jag och pappa stannade kvar.

Plötsligt började napp-alarmet att tjuta, så vi kom fram till våra spön och började dra in fångsten. Vi visste inte vad det var vi hade på kroken, och vid första känslan var det svårt att avgöra vilken fisk vi hade på kroken. Det var kolsvart ute och vi såg ingenting, så vi fick gå på känsla. Pannlamporna räckte inte för att lysa upp allt, utan lyste bara upp stenarna närmast oss. Fisken höll sig lugn, men kändes tung under tiden vi vevade in den. Väl uppe på land insåg vi att att det var en Lake vi fått på kroken.

Laken var ca 53 cm lång och vägde ungefär 1 kilo. En bra matfisk som vi tog med upp. Nu ska vi bara se vad vi kan laga på den. Recept på Lake är rätt svårt att finna, oftast vill de att man ska stuva den, men vi vill se om vi kan hitta något annat recept på Lake.

Här kan ni i alla fall se vår fina fisk. Snart blir den förhoppningsvis en god måltid.

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: