Vildmarksmässan 2012 på Stockholmsmässan

Första mässan ut i år var Vildmarksmässan på Stockholmsmässan som gick av stapeln 8-11 mars. Under största delen av vinterhalvåret när jag inte kunnat fiska, har jag spenderat min tid på Youtube där jag kollat på klipp över flugbindningar och gäddmete med karpspön.

De flesta Youtube-klipp som jag sett hade en sak gemensamt – och det är ett speciellt städ som fler och fler verkade använda sig av i videos från USA. Jag lyckades hitta namnet på städet och var nu ute efter att hitta den hos någon leverantör i Sverige. Städet heter Nor-Vise och det är ett så kallat rotary-vise.
Ingen av leverantörerna hade hört talas om det, men jag lyckades hitta en man på flugbindargatan som använde sig av detta städ. Han heter Leif Ehnström och han hade importerat städet direkt från USA från Norm Norlander.
Tyvärr fick inte jag tag i någon själv, men ett komplett städ från USA kostar ca 3-5000 SEK.

Nästa intressanta sak var när jag tittade på nya modeller av flugspön. Jag letar fortfarande efter ett klass 12 saltvatten spö för lite tyngre enhandsfiske. Jag har flera resor inplanerade under våren och sommaren där malfiske kan ingå och då behöver jag ett flugfiskespö som klarar stressen, men inte är för tungt att hantera.

Det var då jag gick förbi Loops monter och träffade på Tomas Ögren som är Product Manager på Loop. Han presenterade mig för Loops nya system Cross S1, där han visade ett spö klass 12 – 9 fot, som kändes i handen som ett vanligt klass 5 spö. Den var lätt, den var smidig och den kan lätt hantera 24 grams linor. Det motsvarar en 370 grain lina.
Jag blev genast förälskad i spöet, men prislappen på 6990 SEK kanske hindrade mig från att göra ett implusköp just denna dag. Men det spöet är ett tänkbart inköp när jag väl bokat resan för att kämpa mot ett äkta flodmonster.

Lite kul inslag för min del på mässan var att jag fått med två av mina bilder finalen av Swedish Laplands fototävling. Totalt deltog 30 bidrag i finalen som avgjordes på mässan.
Nu blev inte jag vinnaren denna gång, men bara att få med två bilder var väldigt kul eftersom jag tävlade mot så många duktiga fotografer.
Här nedan kan ni se ett bildspel med de 30 finalbidragen.

Det var en givande och kul dag på mässan. Jag var finalist i en fototävling, hittade nya spön och ett spö jag planerar att köpa, samt knöt nya kontakter och är förhoppningsvis snart en ny ägare av Nor-Vise (så fort jag hittar en bra leverantör).

2 Comments

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: