Nya flugutrustningen gav utdelning direkt

Häromdan gick jag ner med pappa till Edsviken för att pröva mitt nya flugfiskespö som jag köpte för någon vecka sedan. Det är ett Guideline LPXE Switch-spö 11 fot, klass 8/9 och till det köpte jag en Skagit Flight-lina.

Fisket gick trögt, men kastegenskaperna och känslan av det nya spöet och Skagit-systemet tyckte jag väldigt mycket om. Jag fick iväg några riktigt långa kast med det nya spöet och linan och ser fram att prova det även på på havsöring och laxfiske.

Av ren nyfikenhet så provade jag den här linan på mitt 7 fots 11 tums Sage-spö som jag använder för gäddfiske för att komma ut till stället där jag fått mina tidigare gäddor, men har tidigare haft svårt att komma ut till den platsen med överhandkast från land.
Och nu med den nya linan tänkte jag prova det här Skagit-style kastet.
Det som skulle ha varit mitt sista kast innan jag skulle packa ihop mina saker och gå upp från sjön blev riktigt lyckat. Jag fick ut flugan till den plats jag ville och genast högg det. Jag trodde jag fått bottennapp.. Men när jag började dra in kände jag att det var något på kroken. Upp kom en liten gädda på kilot som jag nu har tagit hand om och ska strax filéa med den filékniven vi fått sponsrat från Knivhuset. Mer om det kommer senare :)

Men här kommer en bild och en video på när jag fångade gäddan.

 

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: