Segt fiske… Sommar?

Jag har nu spenderat större delen av juli ute vid vattnet, och försökt fånga någonting. Men de första två veckorna utan fisk har känts någorlunda okej, pga det bra vädret. Frisk luft, sol och värme.

MEN bra väder med vacker natur är bara en del av fiskeupplevelsen. Själva fångsten (den frånvarande) när som på 2 abborrar är resten. Lägger man till att varje kväll kom myggen och hade buffé på mina armar, så sänktes upplevelsen en uns.

Början på juli har varit helt hopplöst vad gäller fisket för mig. Har lyckats landa för mig två väldigt små abborrar, och inget mer. Bittert att läsa på twitter om alla gäddor och gösar som fångas runt omkring mig. Jag gav upp på bottenmete med Dead Bait, och gick tillbaka till flugfiske. Fortfarande resultatlöst… Höjdpunkten var en abborre på 5 cm vid Strömmen i Stockholm City.

Det här kan få vem som helst att ge upp och kasta in handduken, och skippa fisket för resten av året. Jag har dock inte gett upp, väntar bara på att vädret ska lugna ner sig lite, och känner inte att jag vill hålla i en tolv fot kolfiber antenn när det blixtrar. Även jag har mina gränser!

Sitter just nu och tittar ut på det underbar hagelovödret vi fått, medan jag skriver detta, och hade hellre önskat att jag var ute på nån klippa och försökt fånga upp min drömfisk.

Nu gäller det bara att vänta ut vädret och hoppas på att sensommaren/hösten ger bättre start ifrån sig. Och till er som redan fått er storfångst i sommar… Och till resten av er..

Skitfiske på er!!!

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: