Sportfiskemässan i Elmia

För ett tag sedan var det Sportfiskemässa nere i Elmia och jag hade ju som ni sett tidigare i bloggen bokat biljetter ner. Jag åkte tillsammans med en fiskevän och var förväntansfull inför årets mässa, för att se vad den kunde erbjuda i år.

Vi kom ner på söndagen den 7 april, som tyvärr var den sista dagen på mässan, vilket betydde att vi inte kunde uppleva några av uppvisningarna eller seminarierna på plats. Mässan var välfylld, men tyvärr av butiker och knappt några leverantörer. Jag hade gärna velat se mer nyheter från leverantörernas sida och även fler leverantörsmontrar, snarare än den marknadsplats som mässorna lätt blir. Jag vill hellre se nyheter och både se och känna produkterna, än att köpa förra årets produkter på rea.

Det fanns såklart en del leverantörer på plats också, men de var mest inriktade på flugfiske. Jag skulle velat se mer karpmete. Metesavdelningen var större i år, med ett metestorg som drevs av Metebolaget. Nackdelen med detta är att endast ett företag med deras produkter är representerat. Så jag som gick runt och ville klämma och känna på årets nyheter, inom både karpmete och vanligt spinnfiske hade endast en eller två leverantörer att välja emellan. Jag hade velat se mer produkter från Nash Tackle och Fox. Fox pga deras bra kvalitét och Nash för deras scope-serie.

För min del är karputrustning väldigt bra för mitt gäddmete med långa, kraftiga spön som man lätt kan hiva ut. Mer om det kommer jag skriva om i ett senare inlägg om gäddmete.

Sista timmen lyckades jag hitta ett bås med popup-tackle som är en del av sporting, med inrikning på predatormete (gädda, gös, aborre).

Jag var nöjd med mässan i stora drag, för att de dragit in mer mete, som har varit försummat i tidigare mässor. Mer karpmete vilket intresserar mig, och som en bonus för mig som är flugfiskare i grunden, fick jag träffa flera trevliga, hjälpsamma och förhoppningsvis framtida kontakter hos några entusiastiska splitcane-spöbyggare. Och som grädde på moset fick jag provkasta några välbyggda spön, innan man hörde i högtalarna att ”mässan stänger, var god och lämna området!”

1 Comment

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: