Bäversafari i Edsviken

För någon vecka sedan gick jag ut till vår favoritplats vid Edsviken för att möta upp Alex och hans pappa. De hade med sig lite mat, vi grillade och Alex pappa hade med sig lite god öl. Solen sken och det var en av de första riktiga sommarkvällarna. Då är Edsviken som allra bäst!
Dessutom hade Alex satt upp metspöna för att se om något nappade. Självklart använde han sina napp-alarm så att vi kunde njuta av den underbara kvällen.

Alex pappa hade med sig hemmagjorda köttfärsbiffar som var gudomligt goda och jag njöt av att sitta i solen och titta ut över det lugna vattnet. Efter ett tag gick Alex pappa hem, medan jag och Alex stannade kvar för att njuta av solens strålar.

Plötsligt hör vi ett plask i närheten av oss, vi tittar snabbt åt höger.. Och vad tror ni att vi ser? Jo en bäver kommer simmande mot oss. Mitt livs första bäver!
Jag blev som ett litet barn, tog fram kameran och skulle fota.. Antagligen blev då mr Bäver rädd och störtdök.. Vi funderade vilket håll han skulle simma åt och jag sprang med kameran i högsta hugg längst med stranden. Men ingenstans såg vi honom..

Gick tillbaka till Alex och la mig åter igen för att sola på klipporna, när vi från andra sidan stranden hör folk skriva att de ser en utter.. Vi förstod ju direkt att det var vår bäver. Vi kollade ut över vattnet, och där såg vi honom komma över viken mot vår sida igen. Jag laddade upp med kameran och tog mig sakta längst med kanten för att följa mr Bäver och kunna fota honom lite närmare.

Jag smyger längst med kanten och ser honom komma upp, smyger mig framåt men han hör mig och åker tillbaka ner i vattnet igen.. Bävern fortsätter inåt land och jag försöker vara så tyst jag kan.. Han kommer åter igen upp ur vattnet och jag smyger långsamt framåt.. Han kommer närmare mig och jag är redo med kameran. Bävern kommer närmare mig och är till slut bara 2 minuter från mig. Jag förbereder kameran, och vad tror ni händer.. Batteriet på kameran dör!

Nåja, jag fick inga bra bilder på bävern, men jag fick se en livs levande bäver 2 meter från mig. Här är i alla fall några halvdåliga bilder där man ser mr Bäver i vattnet!

20130601-140901.jpg

20130601-140931.jpg

5 Comments

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: