Kvällens middag: panerad abborre

Kvällens middag bestod av abborren som Alex fick upp för någon vecka sen. Han var snäll och frös in den eftersom vi inte kunde ses på ett tag.

Idag fick jag för mig att tillaga den och direkt funderade jag på vad jag skulle hitta på med den! Valet slutade på panerad abborre.. Och Gud så gott det blev!

Så här kommer dagens recepttips :)

Recept – Panerad abborre

Du behöver:
Abborrar
Ägg
Ströbröd
Salt
Peppar
Citronpeppar
Lime/citron
Smör

Gör så här:
Filéa abborrarna och bena dem. Lägg ägg i en form som filéerna får plats i. Lägg ner abborren i ägget så att den är helt täckt av ägg. På en tallrik lägger du ströbröd och kryddor som du sedan doppar filéerna i. Se till att filéerna är ordentligt täckta!

Värm en stekpanna med smör och när pannan är varm lägger du ner filéerna. Bryn på låg värme tills den fått färg på ena sidan, vänd då och bryn även andra sidan.

När filéerna fått färg tar du upp den. Använd lime eller citron för att pressa över filéerna.

Kan ätas som det är eller tillsammans med potatis och sås.
Njut!

20130819-230935.jpg

20130819-230949.jpg

Välkommen att kommentera, vi svarar så fort vi kan!

%d bloggare gillar detta: